Πανελλήνιες 2018: Την κατηφόρα φαίνεται ότι θα πάρουν φέτος οι βάσεις σε νομικές, πολυτεχνικές και οικονομικές σχολές. Ήδη η γεωμετρική άνοδος του αριθμού εισακτέων είχε προμηνύσει μια τέτοια εξέλιξη, όμως τα θέματα των Πανελλαδικών, τα οποία σε ορισμένα μαθήματα δυσκόλεψαν τους υποψηφίους, δείχνουν ότι θα έχουμε χαμηλές επιδόσεις κυρίως στους μέτριους μαθητές.
το μαυρο προβατο μελισσια κριτικες
Την Παρασκευή (15/06), με την εξέταση σε Λατινικά, Χημεία και ΑΟΘ ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών, των θετικών και τεχνολογικών σπουδών, καθώς και των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Μεγάλο ερώτημα παραμένει η πορεία των Βάσεων στις επιστήμες Υγείας και ιδίως στις Ιατρικές σχολές, που είναι όχι μόνο οι πιο δημοφιλείς, αλλά διατηρούν και τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής, καθώς η Βιολογία που είναι μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας, θα εξεταστεί την Τρίτη 19 Ιουνίου.
νικόλας μπράβο
τεβε ταμειο εμπορων
1ο επιστημονικό πεδίο
Με παγίδες τα Αρχαία, πολύ εύκολα τα Λατινικά, ενώ το μεγάλο αγκάθι για τους υποψηφίους ήταν η Ιστορία. Δύσκολα θέματα, με ζητούμενα ιδιαίτερα εκτενή που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της τρίωρης διάρκειας των εξετάσεων. Οι καθηγητές χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο διαγώνισμα ως το δυσκολότερο της πενταετίας, σημειώνοντας ότι μόνο όσοι ήταν πολύ καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυό. Οι πολύ καλοί μαθητές δεν αναμένεται να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό, όμως οι μέτριοι πολύ πιθανόν να βρεθούν χαμηλότερα των προσδοκιών τους στις βαθμολογίες. Αυτό σημαίνει ότι αν και οι υψηλόβαθμες σχολές πολύ πιθανόν να πέσουν ελαφρώς, οι σχολές με μεσαίες βαθμολογίες σε μόρια ίσως να ακολουθήσουν την κατίουσα.
2ο επιστημονικό πεδίο
Τα Μαθηματικά θα ξεχωρίσουν τους αριστούχους, η Φυσική είχε ελαφρώς δυσκολότερα θέματα σε σχέση με πέρυσι, ενώ ούτε η Χημεία ικανοποίησε τους δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους, οι οποίοι αντίκρισαν εκπλήξεις και αυξημένης δυσκολίας θέματα. Το ποσοτό των αριστούχων αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, ενώ κατακόρυφη μείωση του αριθμού επιτυχόντων αναμένεται σε βαθμούς όπως το 15 και το 16. Οι πολυτεχνικές στα κεντρικά Ιδρύματα το πολύ πιθανόν να σταθούν στο «ύψος» τους με μικρές απώλειες, όμως στην επαρχία αναμένεται πτώση.
4ο επιστημονικό πεδίο
Το πεδίο με τις χαμηλότερες επιδόσεις υποψηφίων και τις χαμηλότερες βάσεις σε σχολές και τμήματα δεν θα ξεφύγει ούτε και φέτος από αυτή την κατηγορία. Τα Μαθηματικά δυσκόλεψαν τους υποψηφίους και όπως και πέρυσι αναμένεται να γράψουν πολλοί κάτω από τη βάση. Οι οικονομικές σχολές πολύ πιθανόν να χάσουν κι άλλα μόρια, σε αντίθεση με τις σχολές της Πληροφορικής, που θα κρατηθούν καθώς εισάγονται σε αυτές και οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου, που παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις από αυτές του 4ου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου